Omfugning af facader – Hvornår skal man overveje at få lavet sine facader ?
Vind og vejr slider hårdt på facader og ikke mindst mørtel fuger. Når en mørtel fuge har ligget i mange år, begynder den at tørre ud, og så bliver den porøs. Der skal herefter ikke meget til, før mørtlen som understøtter murstenen er smuldret så meget bort, at murstenene løsner sig,- facaden bliver ustabil og hele muren kan faktisk kollapse. Men så galt går det heldigvis sjældent, fordi når de første tegn melder sig, hvilket i de fleste tilfælde er, at murfugen falder ud i nærheden af dørkarme, fordi her er der mange vibrationer. Og ser du mørtel ligge på trappestenen, så kan det være et vink med en vognstang, at nu skal der tænkes på omfugning af facader!
Omfugning af facader – Hvor omfattende er en omfugning ?
Omfugning af facader kræver, at der er gjort plads til hele facaden, og hvis nødvendigt, at der kan opstilles stillads. Når først facaden er klargjort, går vore
håndværkere i gang og fugefræser el. udkradser den gamle murfuge. Dette foretages med en fugefræser, der er udstyret med et fræse jern, og vi stiller dybden et sted mellem 2 – 2,5 cm fra murens forkant. Når der fugefræses, vil det medføre et forhøjet støjniveau, men sådan er det ved omfugning af facader, og det går hurtigt, med vore håndværkere, der har en høj arbejdsmoral og vi sætter en ære i at, blive færdige med udkradsningen / udfræsningen af murfugen, så hurtigt, som muligt. Alt mørtel støv opsamles i vore specielle støvsugere, som er tilsluttet selve fugefræseren. Så vi ikke kommer til at svine evt. blomsterbede til mere end allerhøjst nødvendigt. Inden selve omfugning af facader begynder, så bliver facaden for vandet, dette forhindrer murfugen i at slippe murstenene, når den skal tørre og hærde op. Omfugning af facader vil altid grise lidt, men vi gør meget ud af at fjerne byggeaffaldet efter endt omfugning af facader. Vi tager det hele med os til sidst.
Omfugning af facader – Hvad er det godt for ?
Grunden til at man skal have en grundig omfugning af facader er,- når først facaden begynder at “smide” mørtel fugen, fordi den er gammel og tørret ud, så bliver muren gradvist utæt, og så kan vand trænge ind i murfugen, og sker dette omkring vintertid, og temperaturen falder til hård frost, så udvidder vandet sig, og mørtel fugen springer ud af facaden, og gør man ikke noget ved det, er der stor chance for, at der ryger rigtig meget porøs mørtel fuge ud af ejendommens facader, og herefter bliver muren ustabil, og så kan du risikere at muren kollapser, og så vil det blive meget dyrere at få gjort husets facader tætte igen, som en total omfugning af facader vil gøre. Derfor er det vigtigt at man er opmærksom på, hvordan husets facader har det. Det gælder om at facader på ydermure altid skal være tætte, så vind og vejr ikke får fat, og dermed nedbryder muren.
Omfugning af facader – gør murens facade tæt, så der ikke trænger vand ind.
Hvis dine facader har murfuger med porøs gammelt mørtel, så skal du skynde dig at få udkradsning af mørtel fugerne sat i gang, fordi trænger der først vand ind i murværket, og det bliver meget koldt en vinter nat, så kan du risikere at hele ydermuren kollapser og så bliver det en dyrere sag. Men ikke nok med det,- så skal du også vente til det bliver varmere i vejret, inden du kan få muret en ny ydermur op igen. Så hellere få en langt billigere løsning med en omfugning af facader inden det kommer så langt,- ikke sandt? Det er jo ikke bare vand, der finder vej ind i muren, du kan også få besøg af diverse insekter, og eksempelvis er murbier bestemt ikke velkommen eller for den sags skyld, svaler kan også finde vej ind i murværket, for at bygge reder. Men har du en tæt mur, så kan du sove trygt om natten, velvidende, at det var godt du besluttede dig for en omfugning af facaderne.
Omfugning af facader – Vidste du at du kan få økonomisk hjælp til dette ?
Regeringen har besluttet, at også hele 2014 gives der håndværkerfradrag til udførelse af diverse forbedringer af hjemmet, herunder også omfugning af facader.Du kan få op til 15.000,- kr. pr. beboer over registreret som ejer af ejendommen. Tryk på den grønne knap “Læs om håndværkerfradrag” længere ned på siden,- eller du kan ringe til os på tlf. 22 51 30 96 og få en helt uforpligtende snak med en af vore konsulenter, der kan hjælpe med at besvare de spørgsmål, du måtte have vedr. omfugning af facader.